foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

A keleti régió egyik közkedvelt versenysorozata – a minden évben különleges versenyrendszerrel kijövő – BDSE Open idén is elrajtolt. Leginkább a békéscsabai és a környező városok játékosait mozgatja meg az esemény, de a tavalyi évben igen vonzó volt pl. a tiszaföldvári játékosok számára is. A 2018-as évben minimális változtatást eszközöltünk csak a versenykiírásban, ami nagyobb mozgásteret ad a magasabb nevezői létszámra. Minden más változatlan maradt: csoportmérkőzések, majd DKO ágrajz a főágon két kör sorsolással.

Az V. BDSE Open 1. fordulójára 22 játékos volt kíváncsi. Nézzük a csoportküzdelmeket.

1. csoport

A csoportokból 4 játékos jutott tovább a főágra, így minden összecsapásnak tétje volt, hiszen minden csoportból volt kieső. Az 1. csoportban talán Sztraczinszki Zoltánt lehetett kiemelni, a többiek bármilyen sorrendben zárhatták a csoportot.

2. csoport

Légrádi Mihály és Sipos Krisztián először dobhatott el nyilat ebben a sorozatban. Az ifjú Papp Rajmund meglepetésre készülhetett, míg Papp Jani, Almási Sándor és Zsiros Laci akár az csoportelső helyért küzdhetett meg. Végül Lacinak sikerült odaérnie, míg a csoportból Krisztián és Rajmund esett ki.

3. csoport

Ebben a csoportban is volt egy újonc. Uhrin Mátyás első körben mérettette meg magát ebben a körben, nem is mindennapi eredménnyel: egy 154-es kiszállóval sokáig pályázott a legnagyobb kiszálló díjra. A csoportban végül Ölei Annamária és Pálvölgyi Gergő szerezte a legtöbb pontot, azonban a legarányának köszönhetően Panka zárt az élen.

4. csoport

Ebben a csoportban a két békéscsabai Szabó, Dani és Feri, egy másik Dani, Székely, aki szentesi de csabai színekben versenyez, míg Berta Pisti feszült neki a minél jobb csoporthelyezésnek. Mellettük két csabai leányzó, Krámli Anett és Kovács Viki csapott a triplák közé. Feri és Pisti összecsapása izgalmasnak ígérkezett, azonban Feri találta el jobban a célpontokat és 4-0-val egy 89-es átlaggal alapozta meg a csoportot. Szabó Dani 15 évesen, jobb legaránnyal megelőzve Berta Pistit a 2. helyen végzett.

A főág első mérkőzésén Sztarczinszki Zoli megizzadt Székely Dani ellen, és egy döntő leg után léphetett csak tovább a főágon. Légrádi Misi is döntő legre kényszerítette Kecskeméti Krisztiánt. Szabó Feri megtartotta a csoportban szerzett lendületét, 4-0-val lépte le Kovács Tomit. kiemelendő még Ölei Annamária játéka Almási Sanyi ellen. A döntő legben Almási Sanyinak két köre is volt arra, hogy ő menjen tovább főágon, de nem sikerült. Panka leért és azonnal kidobta a győzelmet érő duplát. Kókai Kálmán ismét Szabó Danival találkozott főágon. Ezúttal Dani jött ki győztesen ebből a párharcból.


"A hangulatra nem volt panasz"

A sorsolást követően Dani tovább brillírozott, hiszen a IV. BDSE Open utolsó fordulójának győztesét, Sztraczinszki Zolit tudta két vállra fektetni, 4-1. Szabó Ferinek az eddigi kimagasló játéka mint ha szerte foszlott volna a Zsiros Laci elleni meccsen. Laci nagyon simán, magas színvonalon 4-0-val léphetett tovább. Ugyanúgy Berta Pisti is, aki ezúttal Kecskeméti Krisztiánt győzte le nullára. A kör újabb döntő leges partiját szintén Panka játszotta, ezúttal Papp Jani ellen. Az előző 4-3-as győzelem sokat kivett Pankából, Jani 4-3-as győzelemmel mehetett tovább.

"Szabó Dani imponáló győzelme Caca ellen"

Papp Jani a következő körben újabb skalpot zsebelhetett be, az előző év BDSE Open bajnokát, Berta Pistit győzte le 4-1-re. Mindeközben a vígaszágon szépen menetelt Szákely Dani, Szabó Feri, Almási Sanyi. Az utóbbi két játékos az 5. helyért küzdött meg, amiből Sanyi jött ki győztesen, így Szabó Ferinek be kellett érnie a 7. hellyel. A legjobb 4 közé ismét a két Dani nézhetett egymással farkasszemet. A csoportban Szabó Dani 3-1-re győzedelmeskedett. Ezúttal Dani jelentette Dani játékának végét. Székely Dani visszavágott egy 3-0-s mérkőzéssel. A másik ágon tiszaföldvári rangadót láthattunk, ahol Berta Pisti ismét egy 80-as átlagot kapott, ezúttal Almási Sanyitól. Ezen a meccsen Sanyi verhetetlen volt.

"Merengések a távolba...."

Főágról Zsiros Laci és Papp Jani küzdött meg a döntőért, amit Laci magabiztosan 4-1-re nyert, így Jani a vigaszágon menetelő Székely Danival játszhatott ugyancsak a döntőért. Ezúttal Dani nem adott sok lehetőséget Janinak. 3-0-val visszatért a döntőbe, ahol Lacinak elég lett volna 1 szettet nyernie, Daninak az aranyért szükséges volt a két nyert szett. Az első szettben hasonló teljesítményt produkáltak a játékosok, és Daninak sikerült megnyernie a döntő leget. A második szettben már Dani határozottabb volt, és olyan érzése volt az embernek, mint ha Laci elfogyott volna erre a hosszú meccsre. Dani egy 15 nyilas játékot, egy 136-os gyönyörű kiszállót bemutatva először ért fel a BDSE Open csúcsára. Gratulálunk minden játékosnak, folytatás februárban!

A győztes, Székely Dani értékelése:

"Az első BDSE versenyem BDSE színekben bizony álmosan indult, a csoportból éppen csak továbbjutottam. A folytatás már biztatóbb volt, Caca ellen sikerült 15 nyilas leget is dobnom. A győzelemhez viszont ez kevés volt. A vigaszágon viszont több olyan játékost is sikerült legyőznöm, akit eddig még sosem. A döntőben, Laci ellen többször szerencsém is volt. Ennek ellenére úgy gondolom jól indult az év! Gratulálok minden versenytársamnak!"


"Balról: Papp János, Székely Dániel, Zsiros László"

A fordulóról készült képek az alábbi oldalon tekinthető meg: KATT IDE