foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

A céltudatosság éve 5 év távlatában

"Igazából nincsenek határok. Bármit elérhetünk, bárhova elmehetünk, minden csak a gondolatokon múlik. Azon, hogy mennyire korlátozod magad, és zárod el totálisan annak a lehetőségétől, hogy valóra váljon az, amire annyira vágysz. (...) A kérdés, hogy mekkorát mersz álmodni, mersz-e benne hinni eléggé, tiszta szívből, minden áldott nap. Fel mered-e vállalni, kiállni mellette, akkor is, amikor azt mondják mások, hogy ez butaság, mersz-e menni előre, egyedül maradni az álmaiddal, mert senki sem hisz benned? Ha igen, győztes vagy. Nyert ügyed van. A kérdés, hogy még meddig tartasz ki."

5 éves évfordulójához közeledik egyesületünk. 5 év… Nagyot sóhajtottam most, mert 5 év hosszú idő. Nagyokat sóhajtok, mert az 5 év alatt elért eredményeink büszkeséggel töltik el szívem. Nagyokat sóhajtok, mert hittem és hiszek a klubunkban: hittem abban, hogy a hobby darts mellett kialakulhatott egy profibb irányvonal, és az évek során e két vonulat nagyon szépen megfért egymás mellett. 5 év alatt nagyon sok mindenen mentünk keresztül, és most szakítok egy kis időt arra, hogy megálljak és visszapillantsak egy kicsit, és élvezzem az emlékeimet, a sikereinket. Kezdve a nyílt versenyek korától (2008/2009-es versenyszezon: Szünet Open, Chili Open, tótkomlósi baráti versenyek, Tiszaföldvár Open, Stone DC versenye, stb…) egészen a III. osztályból (küzdelmes 2009/2010-es versenyszezon, ahol még nem sikerült) a II. vonalba a feljutás, (habár nagyon ütős csapat állt össze, a 2010/2011-es bravúros siker a rájátszásban, ahol III. osztály országos 2. helyezett csapata lettünk) az I. osztályba való feljutáson át.

5 éves egyesületként eljutottunk arra a szintre, hogy nyílt, majd régiós versenyek megrendezése, lassan 2 éves utánpótlás képzés, Magyar Darts Ligás sikerek, nemzeti bajnokságon elért szép eredmények, nemzeti versenyeken való tisztes helytállás, edzőképzésen való részvétel után pontosan letisztuljon számunkra az egyesületünk irányvonala, célja, törekvései. Belemerülve az emlékeimbe és gondolataimba, azon elmélkedtem, hogy jelen pillanatban mi is jellemző ránk, milyen jelzővel illetném azt a lendületet, amivel belecsaptunk ebbe a versenyszezonba: elkötelezettség, elszántság, törekvés, akarás, elhatározás melletti kitartás. És ami egyáltalán nem jellemző ránk: tétovaság, gyöngeség, csüggedtség, belefáradás, feladás, félelem. Ha ezeket a szavakat egybegyűröm, akkor egyértelműen a céltudatosság jön ki eredményként! Legyen ezen évünk jelszava a céltudatosság, és ez évben is alkossunk nagyot békéscsabai dartsos barátaim! Akár még szebb eredmények elérésével, akár nagyobb létszámú egyesülettel, akár még nagyobb nívójú versenyek rendezésével!

„Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél..” Korinthus 9:26

Hajrá Szünet, Hajrá Békéscsaba!

Sportbaráti üdvözlettel:
Filyó Tibor
elnök